ALL'ITALIANO \ sylwester filmowy \ w Zamku
- TypKino Pałacowe
- MiejsceSala Wielka
- Godzina g. 20
- Data 31.12.2018
KUP BILET
Podczas ostatniej nocy 2018 roku zapraszamy na premierowy pokaz filmu „Oni” („Loro”) – nowego dzieła Paolo Sorrentino, twórcy „Wielkiego piękna” i „Młodości”. W roli głównej ulubiony aktor reżysera – Toni Servillo, tym razem jako Silvio Berlusconi, miliarder, skandalista, potentat przemysłu medialnego i wieloletni premier Włoch. Berlusconi znany jest ze swojego ekscentrycznego stylu życia i słabości do rozpustnych przyjęć, które świat poznał pod nazwą „bunga bunga”. Po lampce szampana o północy i przerwie na włoskie przekąski wyświetlimy „Satyricon” – film Federico Felliniego z 1969 roku, w którym dwóch młodzieńców wędruje przez starożytny Rzym, konfrontując się w trakcie swojej podróży z najprzedziwniejszymi aspektami miłości.
PROGRAM:
g. 20 Sala
Wielka
start i losowanie nagród
g. 20.45 Sala
Wielka
„Oni”
(„Loro”),
reż. Paolo Sorrentino, Włochy, Francja, 2018, 151’
g. 23.30 Atrium
poczęstunek (włoskie przekąski)
g. 1 Sala Wielka
„Satyricon”, reż. Federico Fellini,
Francja, Włochy, 1969, 129’
bilety: do 14.12. 180 zł od osoby / 300 zł od pary, od 15.12. 200 zł od osoby / 350 zł od pary
KUP BILET
MENU SYLWESTROWE:
Dania na ciepło (do wyboru):
Gnocchi z wieprzowiną, suszonymi pomidorami i jarmużem lub Risotto z grzybami leśnymi, porem i tymiankiem
Włoskie przekąski:
Paluchy grissini,
Foccacia z oliwą i rozmarynem,
Oliwki marynowane - czarne i zielone,
Marynowane pikle warzywne,
Pomidorki koktajlowe,
Deski serów i szynki,
Tartinki na słono:
- z ricottą, figą, miodem i orzechami włoskimi,
- z tuńczykiem, pomidorami, pietruszką i czarnymi oliwkami,
- z pesto pietruszkowym, mozzarellą, pomidorem,
- z serem kozim, czarną porzeczką i kremem balsamico,
Finger food:
- caprese: mini mozzarella, pomidorki koktajlowe, pesto, bazylia,
- sałatka z fasolki szparagowej z parmezanem, plikami, pistacjami,
- melon w szynce parmeńskiej,
- caponata z bakłażanem,
- sałatka z tortellini,
Klasyczne włoskie desery:
- tiramisu,
- karmelowa panna cotta z żurawiną,
- galaretka z prosecco z malinami.